2022-01-24

Запрацював каталог відомостей про геологічну інформацію

Відповідно до публічного звіту Голови Держгеонадр Р. Опімаха, у 2022 році планується значне наповнення інформацією Каталогу відомостей про геологічну інформацію

Якщо у 2021 році до зазначеної бази геологічних даних було внесено 3,5 тис. записів, то планом на 2022 рік передбачено понад  500 тис. одиниць відомостей про геологічну інформацію.

«Зазначений напрямок дуже важливий з точки зору розвитку саме геологорозвідувального напрямку роботи Держгеонадр. Створення Каталогу  відомостей про геологічну інформацію буде сприяти захисту  інтересів власників спецдозволів на користування надрами, які виконують геологорозвідувальні роботи.  До того ж каталог може дати поштовх функціонуванню ринку геологічної інформації», - відзначив Голова правління ГО «Геоспадщина. Ноосфера» Олег Зур'ян. 

Як повідомлялось раніше, Міндовкілля разом з Держгеонадра розробили Положення про каталог відомостей про геологічну інформацію.

До кінця 2021 року система тестувалась,  та вже до кінця 2022 року сервіс почне повноцінно функціонувати. Державні та приватні геологічні підприємства матимуть вносити до нього дані щодо наявної у них первинної та вторинної (обробленої) геологічної інформації.

Зокрема, до каталогу передаватимуться такі відомості: вид геологічної інформації, назва, дата створення, інформація про власника, місце проведення робіт або місцезнаходження родовищ корисних копалин.