2021-06-02

Законопроєкт № 4187 прийнято в першому читанні

1 червня 2021 року під час засідання Верховної Ради України було розглянуто та прийнято в першому читанні Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері користування надрами.

Законодавчі ініціативи розроблені в тісній співпраці з Держгеонадрами та покликані модернізувати й дерегулювати профільне законодавство. Законопроєкт передбачає лібералізацію обігу спеціальних дозволів, закріплює прозорість правил надрокористування, спрощує низку процедур взаємодії бізнесу з державним апаратом. Проєкт Закону підтримав Президент України Володимир Зеленський.

Документ подано на повторний розгляд після врахування всіх зауважень, які надходили під час першого обговорення від народних депутатів України, Комітету з питань антикорупційної політики, Національного агентства з питань запобігання корупції, Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, Офісу простих рішень та результатів, бізнес-асоціацій і громадських організацій.

Додаткові зауваження, які надійшли від парламентарів у ході обговорення, будуть розглянуті та враховані під час підготовки документу до другого читання у Верховні Раді України.