2014-07-21

Заходи Держгеонадр України, спрямовані на реформування геологічної галузі, отримали позитивну оцінку бізнесу та громадськості

Державна служба геології та надр України ініціювала впровадження заходів, спрямованих на реформування геологічної галузі, у тому числі й щодо створення сприятливого клімату для залучення інвестицій у сферу надрокористування.

Так, керівництвом служби у ході проведених зустрічей з бізнесменами та представниками громадськості обговорено проблеми, з якими стикаються надрокористувачі, та визначено питання, що потребують невідкладного вирішення.

Формуючи стратегію роботи галузі, особливу увагу зосереджено на практичних питаннях удосконалення нормативно-правової бази. Створення законодавчих механізмів для співпраці держави і приватних інвесторів в області надрокористування дасть можливість частково нівелювати обмеження державного фінансування через складну економічну ситуацію в країні і залучити додаткові інвестиції для забезпечення темпів розвитку власної мінерально-сировинної бази.

Зокрема, аналізуючи діяльність Державної служби геології та надр України за останні місяці, Американська торгівельна палата в Україні відзначила підвищення рівня прозорості діяльності органу та дала позитивну оцінку ініціативам удосконалення умов для інвестиційної діяльності у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.

Керівництво органу вважає, що сьогодні важливо зберегти раніше досягнуті домовленості з інвесторами, виконати взяті на себе зобов’язання, що в майбутньому стане свідченням гарантії надійності.