2019-11-18

На Донеччині усунуто порушення у сфері використання надр родовища «Краматорське»

За позовом Краматорської місцевої прокуратури, поданим в інтересах держави в особі Державної служби геології та надр України до одного з публічних акціонерних товариств, усунуто порушення у сфері використання надр на території Донеччини.

Встановлено, що підприємство в порушення вимог Кодексу України про надра та Гірничого закону України не узгодило з Головним управлінням Держпраці у Донецькій області проект Плану розвитку гірничих робіт на 2019 рік. У зв’язку з цим у вересні 2018 року Державна служба геології та надр України зупинила дію спеціального дозволу, наданого підприємству для видобування глини та крейди, які є корисними копалинами загальнодержавного значення, з родовища «Краматорське».

З огляду на порушення екологічних інтересів держави у сфері надрокористування та забезпечення подальшого своєчасного освоєння надр Краматорська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про зобов’язання підприємства забезпечити узгодження зазначеного документа.

На даний час відповідач узгодив у встановленому законом порядку План розвитку гірничих робіт на 2019 рік. Таким чином, попереджено незаконне видобування корисних копалин.