2021-02-04

За 10 днів в Ірані відкриють 67 великих промислових і гірничодобувних проєктів

67 великих промислових і гірничодобувних проєктів на суму 600 трильйонів ріалів (близько 14,2 мільярда доларів) планується відкрити під час декади "Фаджр" ( "Світанок") в цьому році, з 31 січня по 10 лютого, оголосив заступник міністра промисловості, гірничої промисловості і торгівлі Саїд Заранді. 

За словами Заранді, згадані проєкти створять прямі робочі місця для понад 15 000 осіб по всій країні, повідомляє IRNA.

За словами чиновника, велику частину проєктів буде здано в експлуатацію в провінціях Керман, Хорасан-Резаві, Йезд і Східний Азербайджан. Він зазначив, що п'ять із згаданих проєктів із загальним обсягом інвестицій 70 трлн ріалів (близько 1,6 мільярда доларів) будуть відкриті в провінції Зенджан в четвер.

Щороку під час святкування декади "Світанок", на честь чергової річниці Ісламської революції 1979 року, відкриваються або починаються численні інфраструктурні проєкти, що знаменують розвиток країни після Ісламської революції.

У поточному +1399 іранському календарному році (закінчується 20 березня), який лідер Ісламської Республіки Іран Сейєд Алі Хаменеї назвав роком «сплеску виробництва», уряд має намір підтримувати внутрішнє виробництво і просувати експорт не нафтових товарів.

У зв'язку з цим Міністерство промисловості, гірничої промисловості та торгівлі реалізує програму по відкриттю 200 промислових, гірничодобувних і торгових проєктів по всій країні в поточному році.