2022-01-19

Японія планує підвищити до 3,4 % частку видобутого газу в загальному обсязі споживання

Уряд Японії планує довести до 3,4 % частку природного газу, що видобувається в країні, в загальному обсязі його споживання. Такої мети можна досягти з допомогою розробки родовища під дном Японського моря.

В даний час на природний газ, що видобувається всередині країни, припадає 2,2 % його споживання. Пробне буріння на родовищі за 100 км на північ від узбережжя префектур Сімані та Ямагуті передбачається розпочати у березні. Такі роботи в Японії проводитимуться вперше за останні 30 років. 

Ними займуться найбільша в країні нафтогазова компанія INPEX, яка фактично контролюється урядом, та Японська національна корпорація з нафти, газу та металів. Вони мають намір вкласти в пошукові роботи 3,3 млрд ієн (близько $29 млн). Облаштування родовища у разі підтвердження його перспективності розпочнеться у 2027 році, видобуток розпочнеться у 2032 році.

За рік воно має давати приблизно 900 тонн природного газу. Водночас Японія щорічно імпортує 76,5 млн тонн цього ресурсу і повністю залежить від його закупівель за кордоном.