2022-01-19

Wintershall Dea покидає Бразилію

Німецька нафтогазова компанія Wintershall Dea продала свої активи з видобутку сланцевої нафти в Аргентині, зберігши участь у аргентинських газових проєктах. Також компанія оголосила про припинення всіх операцій у Бразилії та закриття офісу в Ріо-де-Жанейро.

У Бразилії Wintershall Dea володіє частками у 9 ліцензіях у басейнах Potiguar, Ceara, Campos та Santos. Вони були придбані на аукціонах у 2018 і 2019 роках і зараз щодо них у Wintershall Dea немає невиконаних зобов'язань з геологорозвідки або фінансових зобов'язань, випливає з пресрелізу.

Wintershall Dea Argentina SA домовилась із компанією Vista Oil & Gas, S.A.B. de C.V. про продаж 50-відсоткових часток у блоках Aguada Federal та Bandurria Norte в аргентинській провінції Неукен. Сума угоди становить $140 млн, у тому числі $90 млн виплачуються одноразово. Раніше Vista купила другу половину у цих концесіях і тепер є єдиним учасником.

В Аргентині Wintershall Dea зосередиться на видобутку газу, повідомляє Інтерфакс. У Неукені Wintershall Dea разом із TotalEnergies, YPF та Pan American Energy розробляє блок Aguada Pichana Este. На Вогняній Землі є партнером офшорної концесії Cuenca Marina Austral 1. Біля берегів Вогняної Землі готується освоєння проєкту Fenix ​​(оператор TotalEnergies, партнери - Wintershall Dea і Pan American Energy), по ньому готується прийняття остаточного інвестиційного рішення.