2015-11-19

Вуглеводневі запаси Ірану протягом минулого року збільшилися на 1 млрд барелів

Відповідно до офіційної інформації Національної іранської нафтової компанії (НІНК) загальний обсяг запасів вуглеводнів в країні збільшився на мільярд барелів завдяки відкриттю нових покладів.
 
Карім Зобейді, заступник керуючого директора НІНК з питань планування, завив в неділю агентству Shana, що згідно з останніми даними загальний об’єм запасів вуглеводнів Ірану, включаючи газовий конденсат та сиру нафту, збільшився на 1 млрд барелів протягом останнього календарного року Ірану (станом на 20 березня 2015 року) в порівнянні з минулим роком.
 
Після заяви заступника міністра нафтової промисловості та директора Національної газової компанії Ірану (НГКІ) Рокноддіна Яваді Карім Зобейді додав в інтерв’ю агенції новин Mehr, що Іран знайшов нові поклади сирої нафти та природнього газу на території країни.

Також він зазначи, що нові дані стосовно видобувних запасів нафти і газу будуть озвучені міністром пізніше.
 
Тим часом, Салбарі Карімі, директор Іранської центральної компанії з нафтових родовищ, підтвердив в інтерв'ю з іранськими ЗМІ, що нові запаси сирої нафти і природного газу були виявлені в центральних нафтоносних районах Ірану.

Компанія British Petroleum (ВР, Лондон) надала доповідь в минулому році, в якій позиціонує Іран як країну, що володіє найбільшими запасами природного газу в світі до кінця 2013 року.

Згідно зі звітом ВР, загальний обсяг запасів природного газу Ірану збільшився на 200 млрд кубометрів і досягнув рівня у 33,8 трлн кубометрів, що перевищує на 2,5 трлн кубометрів запаси природнього газу Росії, яка на даний момент є найбільшим у світі експортером природного газу.

Іран випереджав за запасами природного газу Росію (31,3 трлн кубометрів), Катар і Туркменістан (17,5 трлн кубометрів кожен), і США (9,3 трлн кубометрів).

У BP також заявив у своїй останній доповіді, що запаси сирої нафти Ірану становлять 157 млрд барелів, додавши, що країна займає четверте місце в світі. Таким чином Іран володіє 9,3 % від загального обсягу світових запасів нафти та 19,4 % від запасів усієї сирої нафти на Близькому Сході.