2015-11-19

ПАТ «Укргазвидобування» розпочало проект з Держдепартаментом США та Deloitte з реформування системи закупівель

ПАТ «Укргазвидобування» продовжує реформувати систему закупівель за допомогою технічної підтримки та фінансування Держдепартаменту США та компанії Deloitte. Ця робота проводиться в рамках технічної підтримки Укргазвидобування з боку Держдепартаменту США по реформам корпоративного управління та підвищення ефективності основних корпоративних функцій.

Головна ціль нового керівництва Укргазвидобування – створення сучасної прозорої комерційної газовидобувної компанії, яка відповідає кращим міжнародним практикам управління. Для досягнення цієї мети керівництво Укргазвидобування та Офіс Енергетичних Ресурсів Держдепартаменту США домовилися про широку співпрацю та про фінансування проектів з залученням Deloitte Financial Advisory Services, LLP, до вересня 2016 року. Співпраця буде включати проекти з вдосконалення ключових функцій корпоративного управління: системи закупівель, управління персоналом, впровадження системи управління ефективністю, управлінської звітності, впровадження управлінського обліку за міжнародними стандартами фінансової звітності та інших.

Як зазначив Голова Правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко: «Ми націлені на плідну співпрацю з міжнародними організаціями для впровадження в Укргазвидобування кращих світових практик управління та кращої технічної експертизи. За останні місяці, ми співпрацювали з такими організаціями як Petrad, Держдепартамент США, Міністерство енергетики США та інші. Ми дуже раді  можливості співпраці з Deloitte в питаннях реформування корпоративного управління. Зокрема, в закупівлях, нова команда вже і сама за короткий час зробила дуже багато по реформуванню, використавши власний досвід, а технічна допомога Deloitte дозволить вивести рівень ефективності закупівель на дійсно світовий рівень. Ми і надалі працюємо над залученням до Укргазвидобування кращих світових практик управління, технічної експертизи та зовнішнього фінансування. Зокрема, зараз розглядаємо проекти з PetroSkills, Європейським Банком Реконструкції та Розвитку, Європейським Інвестиційним Банком та іншими інституціями.

Рухаємося і по залученню коштів китайського кредиту для модернізації обладнання. Проробляємо також можливості залучення інвестицій міжнародних нафтогазових компаній в якості партнерів в рамках Угод про Розподіл Продукції.»