2015-11-19

Burisma Holdings увійшла до складу Американсько-Української Ділової Ради (USUBC)

Burisma Holdings, найбільша незалежна газовидобувна компанія України, увійшла до складу Американсько-Української Ділової Ради (USUBC). Відповідне рішення було оголошено президентом USUBC паном Морганом Вільямсом на урочистій вечері, присвяченій вступу нових членів, що відбулася 16 листопада 2015 р.

Burisma Holdings стала однією з 12 нових компаній, які були прийняті до лав USUBC, і єдиною серед компаній нафтогазової галузі. Серед інших до Ради увійшли: американський промисловий холдинг DSS Propulsion Inc., консалтингова компанія з систем безпеки NBC Security та інжинірингова компанія Schweitzer Engineering Laboratories. Членами USUBC також стали українські представництва промислового холдингу важкого машинобудування Amsted Rail і IT-гігант Hewlett Packard Enterprise, тютюновий концерн JT International Company Ukraine (JTI), український офіс консалтингової компанії Deloitte і WE Partners, юридична компанія EVERLEGAL, представництво EuroCape, що займається проектуванням і будівництвом вітрових електростанцій і київський офіс фонду прямих інвестицій Western NIS Enterprise Fund.

Американсько-Українська Ділова Рада – некомерційна приватна торгова асоціація, яка представляє інтереси американських компаній, що працюють на території України. 

«USUBC залишається найефективнішим і найпотужнішим міжнародним голосом бізнесу на підтримку іноземних інвестицій в Україні, консультуючи уряд США з питань економічного розвитку та бізнес-середовища в Україні. Наша країна стала на шлях змін і розвитку, і цей процес незворотній. Ми бачимо відкритість і бажання, які зробили можливим вихід на український ринок американських компаній, і згодом це принесе свої плоди. Ми раді, що все більше американських інвесторів і компаній розглядають Україну як потенційний ринок для фінансових інвестицій та промислового виробництва. Це лише сприяє розвитку американсько-українських відносин. Поява серед членів USUBC приватної газовидобувної компанії Burisma Holdings свідчить про об’єднання лідерів бізнесу задля формування міжнародних стандартів у найстратегічнішому секторі економіки», – зазначив радник Ради директорів Burisma Holdings Вадим Пожарський.

Burisma Holdings стала 213 членом USUBC, і буде працювати у секторі «Energy» разом з такими компаніями як Chevron, ExxonMobil, Shell Oil Company, Trans-VISMOS JSC, Westinghouse та іншими 14 компаніями, що представлені в паливно-енергетичному комплексі України.

«Американсько-Українська Ділова Рада – найбільше об’єднання ділових кіл, що інвестують в Україну, і найвпливовіша «українська» бізнес-асоціація за межами України, офіс якої знаходиться в США. Вона об’єднує 100 найбільших інвесторів в економіку України. Тому запрошення Burisma Holdings увійти до складу USUBC – це передусім прояв бажання об’єднати зусилля великих іноземних інвесторів у реформуванні та побудові прозорого ринку газу в Україні для забезпечення її енергетичної незалежності», – вважає Вадим Пожарський.

За його словами, на сьгодні Україна як ніколи потребує активного реформування ринку газу і газовидобутку, але для цього потрібно вирішити питання залучення інвестицій. Останнє можливе лише при зміні податкової політики і відмови від ручного управління галуззю. Лише зрозуміла і прогнозована довгострокова стратегія розвитку газовидобувної галузі дозволить не тільки залучити інвестиції, але й сприятиме закріпленню за Україною статусу однієї з найбільших газових держав у Європі і дозволить реалізувати її енергетичний потенціал.