2022-02-10

Видобуток піску у села Рудня-Бистра проводився без дозвільних документів

Міська рада Олевська не надавала дозволи на розробку піщаного кар’єру і видобуток копалин біля села Рудня-Бистра в Олевському районі Житомирщини. Про це повідомляє Стопкор

"Олевською міською радою рішень про початок розробки піщаного кар’єру за 2017-2018 роки поряд зі сміттєзвалищем, яке розташоване поблизу села Рудня-Бистра Олевської територіальної громади, не приймалося. Ні міський голова, ні міська рада, ні виконавчий комітет міської ради не приймали рішень щодо залучення компаній до видобутку піску. Проєкту на розробку піщаного кар’єру на території сміттєзвалища Олевською міською радою не розроблялося. Олевською міською радою рішень щодо скидання сміття з міського сміттєзвалища в інші місця не приймалось. Питання щодо легалізації видобутку піску в Олевській територіальній громаді не піднімалися», - йдеться в офіційній відповіді Олевської міської ради.

«У вересні 2018 року на місце незаконного видобутку викликали поліцію та видобуток піску припинився. Жодних документів на видобуток піску поліції надано не було. Єдиний документ — це товарно-транспортна накладна, яку надав один із водіїв», — розповідає Олександр Ігнатьєв.