2022-02-10

Phillips 66 та H2 Energy Europe відкриють 250 водневих заправок

Обидві компанії створили спільне підприємство для розвитку мережі водневих заправок у Німеччині, Австрії та Данії. Про це повідомляє Enkorr

Передбачається розгорнути до 250 водневих заправних станцій (ВЗС) до 2026 через спільне підприємство 50 / 50.

H2 Energy зі штаб-квартирою у Швейцарії - це спільне підприємство Trafigura і H2 Energy Holding AG, провідного постачальника водню в Європі, що інвестує у виробництво, розподіл та використання «зеленого» водню. H2 Energy першою розробила та поставила вантажні автомобілі на водневих паливних елементах комерційним користувачам та створила екологічно чисту екосистему для заправки воднем у Швейцарії.

«Ми вважаємо водневі технології та технології паливних елементів засобом переходу до енергетичного переходу. Він буферизує надмірне виробництво електроенергії, а також зберігає та розподіляє енергію, вироблену за рахунок ВДЕ», - сказав Рольф Хубер, засновник H2 Energy.

Європейські «дочки» Phillips 66 та H2 Energy будуть використовувати свої можливості для розвитку роздрібної мережі, поєднуючи постачання водню, заправну логістику та попит на водневі електромобілі. Вони прагнуть постачати мережі ВЗС «зелений» водень у міру його доступності. Попит очікується частково завдяки тому, що H2 Energy володіє Hyundai Hydrogen Mobility, партнером з роздрібної торгівлі та дистрибуції в Європі важких електричних вантажівок Hyundai, що серійно випускаються, на паливних елементах.

Майбутня мережа водневих заправних станцій СП у Німеччині, Австрії та Данії буде включати існуючі роздрібні станції під брендом JET®, а також нові точки на основних транспортних маршрутах.