2022-02-10

Shell та GTT поєднують зусилля у сфері перевезень рідкого водню

Енергетичний гігант Shell та спеціаліст з герметизації GTT працюватимуть разом над розробкою інноваційних технологій, що дозволяють транспортувати рідкий водень (LH2). Угода про співпрацю включається розробку ескізного проекту перевізника LH2.

У процесі енергетичного переходу попит на водень (H2) зростатиме, щоб задовольнити потребу у вуглецево-нейтральних джерелах енергії. Щоб створити конкурентоспроможний ланцюжок постачання H2, галузь повинна бути в змозі транспортувати його великі обсяги в зрідженому вигляді. Тому Shell та GTT підписали нову угоду про співпрацю. Зокрема, воно є частиною стратегії Shell щодо розвитку ланцюжка постачання водневої енергії. Це буде зроблено шляхом створення масштабованих та безпечних технологій доставки LH2.

У рамках угоди GTT має розробити попередній проєкт носія LH2, і навіть систему утримання вантажу LH2 для середніх носіїв LH2.

GTT заявляє, що її технологічні ноу-хау та здатність до інновацій є основними перевагами для розробки оптимального рішення щодо локалізації; такий, який може служити у промислових масштабах для морського перевезення зрідженого водню.