2021-06-30

Видобуток газу на Бронському родовищі збільшився на 13 %

Польська компанія PGNiG (Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo S.A.) збільшила видобуток на Бронському газовому родовищі, ке розташоване у Великопольскому воєводстві, на 13 %. Про це повідомляє ExPro

Завершилося буріння двох експлуатаційних свердловин в межах Бронського родовища, яке є другим за величиною запасів природного газу в Польщі. Завдяки новим свердловинам компанія отримає додаткових 120 млн куб м газу з зазначеного родовища, що складає приріст в 13 %.

Експлуатаційні свердловини будуть підключені до установки підготовки природного газу Костян-Бронсько (Kościan-Brońsko). Це одна з перших установок PGNiG, яка була включена до проєкту Smart Field. Проєкт покликаний збільшити внутрішні відновлювальні запаси газу більш ніж на 7 млрд куб м уже в 2021-2022 роках, застосовуючи передові цифрові технології для підтримки розвідки та видобутку нафти і газу. 

Також серед намірів компанії - придбання понад 50 % частки в статутному капіталі ТОВ «Карпатгазвидобування», що володіє спеціальним дозволом на розробку Библівської нафтогазової площі на Львівщині, у групи компаній ЕРУ. Відповідний дозвіл компанія отримала від Антимонопольного комітету України (АМКУ) на засіданні 13 травня 2021 року.