2016-11-04

Відбувся “Training workshop on evaluation of undiscovered uranium resources”

24-28 жовтня 2016 року у м. Буенос-Айрес (Аргентина) відбувся “Training workshop on evaluation of undiscovered uranium resources”, організований Міжнародною агенцією з атомної енергії (МАГАТЕ) та Комісією з атомної енергії Аргентини. Основні теми заходу – кількісна оцінка ресурсів урану за допомогою інтеграції різноманітних геологічних даних в геоінформаційних системах, просторове моделювання та геостатистика, створення необхідних геологічних баз даних, дослідження мінеральних систем тощо.

У заході взяли участь понад 50 учасників, Україну представляли доцент кафедри геоінформатики ННІ «Інститут геології» Іван Віршило та начальник відділу розвитку атомно-промислового комплексу Ірина Тарасова. Групу експертів складали представники МАГАТЕ, геологічних служб США, Австралії та Аргентини.

Інтенсивне тренування включало в себе розгляд теоретичних основ та графів роботи різних методів кількісного просторового моделювання прогнозних ресурсів урану, учасники отримали змогу самостійно проводити моделювання на реальних площах дослідження, обмінюватись досвідом та результатами подібних робіт в різних країнах Світу. Визначено параметри спільної роботи для наповнення проекту «Red Book», що готується МАГАТЕ спільно з Геологічної службою США.