2021-07-01

Відбулися аукціони Держгеонадр з продажу спецдозволів на користування надрами

Державна служба геології та надр України провела десяті в цьому році електронні торги з продажу восьми спеціальних дозволів на користування надрами. Це ділянки, які надаються з метою видобування підземних мінеральних лікувальних вод, для геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки підземних вод, бурштину, граніту, а також для геолорозвідки піску. Реалізовано й об’єкт для геологічного вивчення бурштиноносних надр, у тому числі дослідно-промислової розробки, з подальшим видобуванням бурштину (промислова розробка родовищ).

Загальна стартова ціна восьми лотів становить 1,1 мільйона гривень. Під час торгів вона зросла в 38 разів, сягнувши 43 мільйонів гривень.

Найбільшу зацікавленість викликали ділянки надр з покладами піску, що надаються з метою геологічного вивчення. Спеціальний дозвіл на користування надрами Левадівської ділянки, що в Одеській області, стартував з 6092 гривень. Під час торгів її ціна зросла в 4760 разів, сягнувши 29 мільйонів гривень. Участь в аукціоні взяли 14 учасників, найвищу ціну запропонувало ТОВ «Дельта».

За право отримати дозвіл на Солов’їну ділянку, що в Київській області, змагалося сім учасників. У конкурентній боротьбі перемогу здобуло ТОВ «Деморсо Проджект Менеджмент», яке підняло ціну до 10,5 мільйона гривень, за стартової 12 тисяч гривень.