2015-09-25

У Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки відбулися слухання

Відкриваючи захід (24.09.2015), заступник голови Комітету Ольга Бєлькова, зокрема, наголосила, що Україна сьогодні опинилася у ситуації, в якій питання забезпечення власними енергоресурсами набуває все більшого значення і необхідно зробити все можливе для розвитку внутрішнього виробництва газу для заміщення імпортованого.

"Це завдання є дуже складним, але можливим за умови ефективного і правильного залучення інвестицій у нафтогазову галузь. Інвестиції на рівні навіть простих проектів сьогодні вимірюються десятками мільйонів доларів. А проекти, які передбачають нетрадиційні для України технології та підходи до видобутку із ускладненими геологічними умовами (нетрадиційний сланцевий газ, глибоководне буріння), потребують сотень мільйонів капітальних вкладень",- зауважила О.Бєлькова.

За її словами, зважаючи на відсутність внутрішнього капіталу саме для величезних проектів необхідно дослідити можливість та перспективи залучення іноземних інвесторів від спеціалізованих світових компаній. Одним із класичних для всього світу методів залучення таких компаній є якраз укладання угод про розподіл продукції (УПР).

Докладніше....