2015-09-25

Чарльз Бодрі поділився канадським досвідом у сфері надрокористування з точки зору інвестора

Сьогодні, 25 вересня 2015 року, пройшла зустріч фахівців Держгеонадр України та геологічних підприємств з канадським експертом Чарльзом Бодрі, який ознайомив присутніх з практичним досвідом надрокористування в своїй країні.

 Зокрема, учасники заходу мали можливість ознайомитись з механізмами державного регулювання видобування корисних копалин у Канаді, особливостями правового режиму на різних етапах реалізації проектів, питаннями надання податкових преференцій юридичним особам, спрямованих на створення комфортного бізнес-клімату для інвесторів, що робить канадський фондовий ринок досить перспективним.

Чарльз Бодрі також представив презентацію про історію створення та діяльність асоціації із захисту прав надрокористувачів (PDAC). Розповів про структуру цієї організації, ключові завдання та пріоритети, а також про проекти над якими зараз працюють члени організації, серед яких не лише інструменти захисту надрокористувачів, а й реалізація освітніх програм для дітей та студентів.     
У ході зустрічі українські фахівці отримали відповіді на питання, що стосувалися ліцензування діяльності, оподаткування у сфері користування надрами, геологічного та екологічного контролю тощо.  

Довідково: Чарльз Бодрі - професійний геолог з 35-річним досвідом у сфері управління міжнародними проектами з видобутку корисних копалин та безпосередньої участі у геологічній розвідці.

З 2003 року працює над створенням нових венчурних проектів в Канаді, Бразилії та Україні. 

Prospectors & Developers Association of Canada (PDAC) - представляє інтереси галузі розвідки і розробки мінеральних ресурсів Канади. Асоціація була створена в 1932 році у відповідь на державне регулювання, яке погрожувало існуванню старателів Онтаріо. 

Сьогодні асоціація є національною організацією з більш ніж 7000 окремих членів (старателі (надрокористувачі), геологи, консультанти, керівники організацій, студенти, професіонали з буріння, фінансової, інвестиційної діяльності та юридичної підтримки). Понад 1000 корпоративних членів, це представники великих, середніх та малих гірничодобувних компаній і сервісних організацій.