2021-11-11

Відбулася зустріч Голови Держгеонадр із представником Tenaz Energy Corp

Голова Державної служби геології та надр України поспілкувався з виконавчим директором Tenaz Energy Corp. Ентоні Маріно. Зустріч відбулася за ініціативи представників міжнародної компанії та проходила в місті Києві.

Роман Опімах розповів про існуючі пропозиції в галузі розробки вуглеводнів в Україні, а також про можливі шляхи реалізації бізнес-проєктів.

Очільник Служби розповів інвестору про можливість входження в уже діючі проекти з надрокористування «farm-in». Умовою є придбання частки компанії, яка є ліцензіатом. Такий механізм може бути цікавим підприємствам, які відчувають складнощі з розкриттям повного потенціалу об’єктів через брак коштів і технологій, а міжнародний партнер запропонує капітал і досвід.

Як зазначив виконавчий директор Tenaz Energy Corp., компанія зацікавлена в реалізації проeктів щодо розробки вуглеводневих ділянок надр на території України. Особливу увагу приділяє об’єктам, видобуток на яких було припинено через різке падіння дебіту свердловин, та які зараз не розробляються.

Ентоні Маріно позитивно оцінив прогресивний підхід у наданні доступу до геологічної інформації, представлений на Державному геологічному порталі. Такий формат даних є зручним для проведення комплексного аналізу під час прийняття інвестиційного рішення.

Голова Держгеонадр розповів, що НАК «Надра України» шукає партнера для реалізації УРП на Олеській ділянці.