2021-11-11

УГВ програло справу щодо Варвинської ділянки

ВСУ (Верховний Суд України) прийняв рішення залишити без задоволення касаційні скарги АТ «Укргазвидобування» (УГВ) щодо перегляду результатів конкурсу на укладення угоди про розподіл вуглеводневої продукції (УРП) в межах Варвинської ділянки, переможцем якого визначено Ukrainian Energy LLC (США). Про це повідомляє ExPro

Відзначимо, УГВ звернулося до суду з позовом до Кабміну, Міненерго та Міжвідомчої комісії з організації УРП, де третьою особою яка не заявляла самостійно вимог на предмет спору виступала Ukrainian Energy LLC, після затвердження результатів УРП - конкурсів Кабінетом міністрів від 5 липня 2019р Позивач, зокрема, вимагав визнати перемогу американської компанії в конкурсі «безпідставною» і зобов’язати Міжвідомчу комісію заново розглянути заявки учасників конкурсу. Однак в суді не одноразово була доведена перевага конкурсної пропозиції американської компанії - переможця.

Крапку у вирішенні цього питання поставив Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду, після чергового розгляду касаційної скарги держкомпанії 3 листопада, де постановив, що рішення є остаточним і оскарженню не підлягає.