2021-11-22

Відбулася спільна нарада Держгеонадр, Міндовкілля, Держводагентства та ДЕІ

19 листопада відбулася спільна робоча нарада в онлайн-форматі з представниками Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного водного агентства України та Державної екологічної інспекції України щодо питань якості, обсягів видобування та моніторингу артезіанських свердловин.

За ініціативи Держгеонадр створена Інтерактивна карта водозабірних споруд. На веб-ресурсі можна ознайомитися з повною інформацією щодо кожного водозабору. Є дані про користувача водного об’єкта, обсяг видобутку та використання підземних вод за добу, мінералізацію, приналежність до басейну підземних вод, код і назва водогосподарської ділянки.

Крім цього доступна інформація про якість води, отримана зі спостережних пунктів державного моніторингу підземних вод. Вказано рівень мінералізації та вміст макроелементів із позначенням їх гранично допустимої концентрації, загальна жорсткість води, середньорічні дані рівня води згідно зі спостереженнями, подана інформація про номер і тип водопункту, водоносний горизонт, який він експлуатує, величина напору.

За результатами наради з метою уточнення відомостей, учасники домовилися про проведення найближчим часом взаємозвірки даних АІС ДВК (підземні води) з базою даних дозволів на спецводокористування. Також в межах підготовки до наступної спільної робочої зустрічі опрацювати питання щодо розміщення на Інтерактивній карті водозабірних споруд інформації зі звітів про використання води за формою 2-ТП (водгосп).