2021-11-22

Австралія виступає за зростання виробництва біопалива для боротьби зі зміною клімату

Біоенергетика може внести близько 10 мільярдів австралійських доларів ($7 млрд) в економіку Австралії до 2030 року. Про це уряд заявив 19 листопада, коли він виклав свій план щодо просування біопалива, щоб допомогти країні досягти чистих нульових викидів вуглецю до 2050 року, пише Enkorr

Біоенергетика, яка включає перетворення органічних і рослинних відходів у паливо, наразі становить близько 3 % від загального споживання енергії в Австралії і може зрости до 20 % до 2050-х років. Але для цього доведеться знизити виробничі витрати, заявило Агентство відновлюваних джерел енергії (ARENA).

Крім того, галузь може створити 26,2 тис. робочих місць та до 2030-х років, допомогти скоротити викиди приблизно на 9 % порівняно з рівнями 2019 року.

Отримавши AU$33,5 млн нового фінансування, ARENA розробила план підтримки проєктів, який може показати, де біопаливо матиме порівняльні переваги та виявити перешкоди на шляху розвитку біопаливної сфери.

Уряд підкреслив, що промислове виробництво пічного, авіаційного та морського палива, а також відновлюваний газ належать до секторів, в яких викиди вуглецю важко скоротити, що відкриває ринковий потенціал для біопалива.

Прогрес у галузі екологічно чистого авіаційного палива може призвести до того, що до 2030-х років. на нього припадатиме близько 18 % ринку авіагасу, йдеться в повідомленні ARENA.