2021-11-22

У Данії буде запущено 100 таксі на водні

Данська служба таксі DRIVR спільно з японською компанією Toyota випустили на дороги Копенгагена понад 100 водневих таксі з метою підтримати політичні цілі уряду зробити індустрію таксі екологічнішою. 

Ключовою метою данського уряду є повна заборона на використання нових автівок у таксі, що забруднюють атмосферу з 2025 року. До 2030 року усі експлуатовані таксомотори повинні мати нульовий рівень викидів. 

Служба таксі на основі додатків DRIVR – одна з компаній, що знаходиться в авангарді енергетичного переходу. Як замовник компанія давно має можливість вибирати між гібридними, електричними та водневими авто. Тепер DRIVR значно збільшує кількість водневих таксі у своєму автопарку.

"Велике замовлення на нові водневі таксі допоможе забезпечити таке споживання водню, яке необхідне для розширення інфраструктури", - сказав Тейс Лаустсен Єнсен, генеральний директор Hydrogen Denmark.

«Ми раді доставити DRIVR перші 100 водневих таксі та готові постачати ще більше у майбутньому. Таким чином, ми підтримуємо їхню місію бути найекологічнішою таксомоторною компанією в Данії», — сказав Алар Метссон, генеральний директор Toyota Denmark.