2021-07-13

Відбулась зустріч науковців ІФНТУНГ та Клуж-Напока щодо міжнародного проєкту CRIMIGE

Зустріч науковців Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ) з представниками Технічного університету Клуж-Напока центр Бая-Маре (Румунія) відбулася в онлайн-форматі.

Метою зустрічі було обговорення міжнародного проєкту «CRIMIGE: Регіональний центр навчання та моніторингу впливу електроустановок на навколишнє середовище» (HUSKROUA/1702/6.1/0022). Як наголошується на сайті ІФНТУНГ, українським та румунським колегам вдалося підбити підсумки минулорічної роботи й накреслити плани на найближче майбутнє. 

Це пов'язане не лише з науковими дослідженнями, але й з підготовкою студентів, для яких проблематика проєкту в самостійний фаховій діяльності свого часу допоможе справлятися з викликами в обраній спеціальності. У майбутніх бакалаврів, магістрів та PhD з'являється можливість опанувати перспективний напрямок у галузі охорони довкілля. 

У зв'язку з цим було обговорено питання щодо запровадження у рамках проєкту неформальної освіти для студентів ІФНТУНГ у тренінгу-навчанні «Екологічний моніторинг впливу електроустановок на навколишнє середовище».