2021-07-13

Спецдозвіл №5488 відізвано згідно рішення суду

На адресу Донецького адмінсуду надійшла позовна заява Державної служби геології та надр України до ТОВ "Энергоуголь" про анулювання спеціального дозволу на користування надрами № 5488 від 01.03.2012.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що ТОВ "Энергоуголь" не направили до ДНВП «Геоінформ України» щорічну статистичну звітність за 2016 рік, порушивши тим самим Особливі умови спецдозволу та надрове законодавство. Більш того, навіть після надання терміну на усунення даного порушення, відповідачем було це проігноровано.

У серпні 2020 року ДСГНУ повторно було зупинено дію спецдозволу, однак і цього разу ТОВ "Энергоуголь" не усунули вищезазначені порушення, знову не подавши звітність.

Відзив на позов наданий не був.

Також слід зазначити, що місце реєстрації юридичної особи знаходиться на непідконтрольній території, тому всі повідомлення відповідача здійснювалися Держгеонадрами у електронній формі.

У підсумку, позов Державної служби геології та надр України до ТОВ "Энергоуголь" про анулювання спеціального дозволу на користування надрами № 5488 від 01.03.2012 суд вирішив задовольнити.