2021-07-13

Судом анульовано спецдозвіл №5721 по справі №200/1761/21-а

Державна служба геології та надр України звернулася до Донецького окружного адміністративного суду із позовом до ТОВ «Антрацитівська вугільна компанія» і ТОВ «Краматорський дослідний ливарний завод» про анулювання спеціального дозволу на користування надрами.

Позов залишено без руху та встановлено строк для усунення недоліків позовної заяви шляхом:
- надання до суду належним чином оформленої позовної заяви із зазначенням, до якого саме відповідача (ТОВ Антрацитівська вугільна компанія або ТОВ Краматорський дослідний ливарний завод) звернена позовна вимога;
- надання до суду доказів вручення адміністративного позову відповідачу – ТОВ «Антрацитівська вугільна компанія»;
- надання доказів для анулювання спецдозволу № 3019 від 02.07.2003 року, наданого ТОВ «Донрозробка».

Згодом Держгеонадра надали документи із зазначенням до якого саме відповідача звернена позовна вимога - ТОВ «Краматорський дослідний ливарний завод», у якій Надра просили суд анулювати спецдозвіл на користування надрами № 5721 від 31.01.2013 року.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що в порушення ст. 24 Кодексу України про надра та Угоди про умови користування надрами, відповідач не подав до ДНВП «Геоінформ України» статистичну звітність, як підтвердження експлуатації корисних копалин, за 2019 рік.

Виходячи з наданих доказів, суд вирішив задовольнити позов Державної служби геології та надр України до ТОВ «Краматорський дослідний ливарний завод» про анулювання спеціального дозволу на користування надрами.