2016-09-12

В.Гройсман: до 2020 року Україна зможе повністю забезпечити себе газом власного видобутку

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що завдання вийти на повне забезпечення України природним газом власного видобутку до 2020 року буде виконане.

"Ми будемо боротися за те, щоб ви були незалежними, сильними, міцними. Я глибоко вірю у те, що амбітне завдання до 2020 року вийти на повністю 100% забезпечення природним газом власного видобутку, ми це завдання зможемо виконати", - заявив Володимир Гройсман під час урочистих зборів колективу Газопромислового управління "Шебелинкагазвидобування" з нагоди 60-річчя створення підприємства та Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України у п'ятницю.

Володимир Гройсман підкреслив, що робота працівників газової галузі країни є надзвичайно важливою для країни. "Саме у ваших руках - енергонезалежність, у ваших руках - майбутнє нашої держави", - наголосив він.

"Для України дуже важливо не імпортувати газ, а використовувати власний газ. Він у нас є. Але для того треба було прибрати низку корупційних схем, які були у ціноутворенні, потрібно було дати можливість державному підприємству "Укргазвидобування" можливість розвиватися, модернізуватися. І сьогодні ми з вами, напевно, розпочинаємо нову історію наступних десятиріч, коли вашими руками, вашим розумом, вашою працею Україна стане енергонезалежною державою", - заявив Володимир Гройсман.

Він зазначив, що Уряд розпочав приймати необхідні рішення для того, щоб дати поштовх до модернізації, оновлення, збільшення видобутку власного українського газу. Зокрема, сьогодні було розпочато процес буріння ще однієї свердловини, зазначив він.

Прем'єр-міністр привітав працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України із професійним святом.

"Я глибоко вірю у те, що кожен з нас використає наші природні можливості, зробить свій внесок в успіх нашої демократичної, сильної економічно, прекрасної європейської держави. На цьому шляху я буду з вами, - підкреслив Володимир Гройсман. - Маєте 100% підтримку Уряду".

Під час урочистих зборів колективу Газопромислового управління "Шебелинкагазвидобування" з нагоди 60-річчя створення підприємства та Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України Володимир Гройсман нагородив працівників почесними нагородами Кабінету Міністрів України.