2016-09-12

У Мінприроди відбулося перше засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів щодо формування Громадської ради

У Міністерстві екології та природних ресурсів України відбулося перше засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів щодо формування Громадської ради при Мінприроди.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак висловив сподівання, що процес формування нової Громадської ради відбуватиметься прозоро та відкрито і вона стане активним партнером Міністерства.

«Громадська рада повинна якнайширше відображати природоохоронну спільноту. Тому запропонував ініціативній групі обрати електронне голосування за членів ради, зробити процес максимально неупередженим та відкритим. Всіх, кого зацікавив цей процес прошу долучатися», - прокоментував початок роботи ініціативної групи Остап Семерак.

Членами ініціативної групи були внесені пропозиції, зокрема, щодо процедури Інтернет-голосування. 

«Прийнята до розгляду пропозиція щодо подачі документів від кандидатів в електронному вигляді, а також щодо можливості проведення відкритого Інтернет-голосування, участь у якому можуть брати всі громадяни України. Я переконаний, що якщо цей орган називається Громадська рада, то його учасники мають делегуватися саме суспільством, а не іншими громадськими радами», - прокоментував перебіг засідання учасник ініціативної групи, голова ГО «Електронна демократія» Володимир Фльонц.

Нагадаємо, що Ініціативна група була створена згідно чинного законодавства та у своїй роботі керується Постановою КМУ  N 996.

Раніше Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак підписав Наказ № 316 від 26.08.2016 "Про затвердження складу ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради Мінприроди"», яким передбачено забезпечення її роботи та затвердження складу групи.

Зі списком членів ініціативної групи можна ознайомитися за посиланням:

НАКАЗ № 316 "Про затвердження складу ініціативної групи з підготовки установчих зборів щодо формування Громадської ради Мінприроди".