2018-04-17

Вадим Пожарський обраний головою Правління Асоціації газовидобувних компаній України



Найбільше об’єднання українських газовидобувних компаній – Асоціація газовидобувних компаній України (АГКУ) - на своєму засіданні обрало нового голову Правління. З 17 квітня 2018 року цю посаду обійняв директор з міжнародної співпраці та стратегічного розвитку, радник Ради директорів міжнародної енергетичної групи Burisma Вадим Пожарський.

В свою чергу Данііл Майданік, який до цього обіймав посаду голови правління став почесним президентом АГКУ.

«Асоціація вже понад два роки є драйвером енергетичної незалежності країни, намагаючись інтегрувати європейські стандарти функціонування газового ринку в Україні. Разом з державними та місцевими органами влади ми продовжимо втілювати системну дерегуляцію галузі, спрощувати фіскальну політику та умови відведення земельних ділянок під розробку свердловин, напрацьовувати стандарти прозорості роботи галузі. Ми повинні створити такі умови, щоб плани з залучення іноземних інвестицій в нафтогазовий сектор були реалізованими, а не залишилися на папері. Спільними зусиллями ми зможемо забезпечити енергетичну безпеку нашої країни», – заявив Вадим Пожарський.

Вадим Пожарський з квітня 2014 року займає посаду директора з міжнародної співпраці та стратегічного розвитку, радника Ради директорів Burisma Group, де опікується питаннями стратегії та співробітництва з міжнародними організаціями, зв’язками з державними установами й громадськістю.

До цього Пожарський працював у державному секторі та має значний досвід робити з міжнародними організаціями. Вадим Пожарський має ступінь бакалавра права Університету Східної Англії (м. Норвіч, Великобританія) та ступінь магістра європейського права Лейденського університету (м. Лейден, Нідерланди).

«Розвиток газовидобувної індустрії та становлення України в якості енергетично самодостатньої держави є стратегічним пріоритетом державної політики. Ми бачимо та відчуваємо позитивні зміни, які відбуваються у секторі. Проте, великою проблемою для нафтогазовидобувної галузі залишається відсутність аукціонів на нові ділянки. Ми переконані, що країна має запропонувати масштабну програму надання нових ліцензій на розвідку та видобуток вуглеводнів. Це дасть змогу збільшити обсяги вітчизняного газовидобутку, сприятиме приходу міжнародних інвесторів та сучасних технологій в галузь», - сказав виконавчий директор Асоціації Роман Опімах.

Асоціація газовидобувних компаній України – найбільше об’єднання вітчизняних газовидобувних компаній України. Сумарно компанії Асоціації видобувають 92% українського природного газу.