2017-12-22

В Укргазвидобуванні розпочато масштабну навчальну програму професійного зростання супервайзерів

ПАТ «Укргазвидобування» започаткувало навчальні курси для підвищення кваліфікації головних фахівців (супервайзерів) за напрямками контролю процесів буріння та капітального ремонту свердловин на базі навчально-курсового комбінату філії ГПУ «Шебелинкагазвидобування».

Перша навчальна група з  11 осіб вже розпочала навчання за напрямком буріння свердловин. На І квартал 2018 року заплановано підвищення кваліфікації супервайзерів за напрямком капітального ремонту свердловин. 

«Ми плануємо провести навчання для всіх працівників управління супервайзингу до кінця 2019 року. Окрім того, з лютого 2018 року планується сертифікація всіх спеціалістів супервайзингу за міжнародними стандартами IWCF в Румунії. На першому етапі буде укладений договір на навчання 34 фахівців УГВ», – підкреслив директор з видобутку ПАТ «Укргазвидобування» Юрій Нагорняк.

Варто зазначити, що технічні спеціалісти філій УГВ-СЕРВІС та БУ «Укрбургаз», які здобули вищу освіту, мають значний досвід роботи та зарекомендували себе на своїй посаді, також зможуть стати слухачами курсів з підвищення кваліфікації та долучитися до системи супервайзингу. Навчання на курсах та тестування також буде обов’язковою умовою при прийомі на роботу нових фахівців.

Управління супервайзингу – це відносно нова структурна одиниця апарату управління, яка була створена у червні 2016 року з метою оптимізації та скорочення витрат Товариства на всіх етапах спорудження та експлуатації свердловин. На кінець 2017 року управління налічує 101 фахівця.

Наразі супервайзерами забезпечені 30 об’єктів капітального ремонту свердловин та 27 об’єктів буріння УГВ. У 2018 році планується взяти під супервайзерський контроль понад 60 % всіх об’єктів буріння та КРС, план на 2019 рік – охоплення 100 % об’єктів.