2017-12-22

7 спецдозволів на користування надрами продали на 10 млн. гривень

21 грудня 2017 року Державна служба геології та надр України провела ІІ аукціон з продажу спеціальних дозволів, що дасть змогу  компаніям проводити роботи з геологічного вивчення та видобування надр та планується залучити в Держбюджет більше 10 млн. гривень.

ІІ аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами провели після досить тривалої перерви. Наскільки прозоро та відкрито вівся аукціон змогли побачити всі бажаючі спостерігаючи  онлайн-трансляцію на фейсбук-сторінці Служби:

https://www.facebook.com/geonadra.gov.ua/videos/1790992040919865/?fref=m...

Про конкурс також повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі очільник Держгеонадр Олег Кирилюк:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009484909683

Під час аукціону була справжня боротьба за родовище, на якому є можливість видобувати пісок - змагання між претендентами тривало більше години. В результі право на розробку родовища було продане за 9 млн. гривень.

«На аукціоні було виставлено на продаж 7 спеціальних дозволів на користування надрами, де в основному будуть проводити геологічне вивчення і тільки на одній ділянці видобування. За лоти боролись 16 покупців, які попередньо подали свої заяви та були зареєстровані на аукціоні з продажу спеціальних дозволів. На жаль, не було газоносних ділянок, сподіваюсь на наступний аукціон ми зможемо підготувати лоти по нафті й газу» - заявив Олег Кирилюк тимчасово виконуючий обов’язки Голови відомства.
 
Довідка: 
Відповідно до Порядку проведення аукціонів було проведено 7 засідань аукціонного комітету при відомстві. В газеті «Урядовий Кур”єр» від 29 серпня було опубліковано оголошення, де говорилось про продаж 10-ти спеціальних дозволів на користування надрами, але на 3 ділянки заяв від претендентів не надійшло.