2017-12-22

Олег Кирилюк провів робочу зустріч з представником Бізнес-омбудсмена

Відбулась робоча зустріч з представником Бізнес-омбудсмена Олегом Крикавським та тимчасово виконуючим обов’язки Голови Державної служби геології та надр України Олегом Кирилюком.
 
Під час зустрічі обговорювали скарги надрокористувачів, в яких виникають технічні питання щодо продовження або отримання спеціальних дозволів. Адже, для отримання або продовження даного документу має бути рішення Комісії з питань надрокористування на підставі, якого Держгеонадра офіційно видає або продовжує ліцензію. 
 
Керівник Служби пояснив представникові Бізнес-омбудсмена, що два засідання не відбулись через відсутність кворуму.
 
- Через відсутність повного складу членів Комісії не були розглянуті подані документи, а наразі виникає ситуація, що ці надрокористувачі мають надати до існуючих документів ще висновок з ОВД, через введення в дію з 18 грудня 2017 року ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля» . Відповідно, рішення про надання або продовження спеціальних дозволів зі сторони Держгеонадр не виконується з об’єктивних причин. Ми докладаємо всіх зусиль для термінового вирішення цього питання, - зазначив  Олег Кирилюк. 
 
Підсумовуючи зустріч, представник Бізнес-омбудсмена запевнив, 
 
- Рада Бізнес-омбудсмена готова надавати підтримку для прискорення вирішення проблемних питань. І сподівається, що скарги від надрокористувачів стосовного цього питання не буде виникати в подальшому.