2017-09-15

В. Кістіон обговорив с ЄІБ фінансування можернізації газовидобування в Україні

Як інформує Урядовий портал, Європейський інвестиційний банк надає Україні потужну підтримку в реформах енергетики та транспортної інфраструктури, яка високо цінується Урядом країни. Про це в ході зустрічі з  Віце-президентом Європейського інвестиційного банку Вазілом Гудаком сказав Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.

Наразі за фінансового сприяння банку в Україні реалізується 13 проектів.

Володимир Кістіон та Вазіл Гудак обговорили підготовку до підписання нових угод між Україною та Європейським інвестиційним банком на фінансування модернізації газовидобування на українських родовищах, а також модернізації силових підстанцій електропостачальних підприємств України. Угоду планується підписати у грудні цього року.

Дана Угода стосується підвищення ефективності видобування газу на родовищах Укргазвидобування загальною вартістю 37 млн євро, а також модернізації силових підстанцій постачальників електричної енергії загальною вартістю 130 млн євро.

«Наша стратегічна мета – до 2020 року стати енергонезалежними. Тому Уряд України готовий надати максимальне сприяння реалізації цього важливого проекту», - відзначив  в ході зустрічі Віце-прем’єр-міністр.