2020-11-16

В Ірані видобуто 584 248 тонн свинцевої і цинкової руди за сім місяців

Великі іранські виробники свинцю і цинку добули в цілому 584 248 тонн руди протягом перших семи місяців поточного тисячу триста дев'яносто дев'ять іранського року (20 березня - 21 жовтня). Про це повідомляє портал Iran.Ru

Згідно з останніми даними, опублікованими Іранською організацією з розвитку і реконструкції шахт та гірничодобувної промисловості, на Ангуранський свинцево-цинковий комплекс припадає найвища частка від загального обсягу видобутку - 550 930 тонн, що відповідає зростанню на 1 %, в той час як на Нахлакському свинцево-цинковому заводі виробили 33 318 тонн від загального обсягу виробництва, що на 19 % менше, ніж в минулому році.

За останній фінансовий рік, що закінчився 19 березня 2020 року, обидва виробники видобули в цілому 977 343 тонни руди.

Згідно з планами Міністерства промисловості, гірничодобувної промисловості і торгівлі, після того, як запаси цинку на родовищі Ангуран закінчаться, родовище Мехдіабад стане основним постачальником свинцю і цинку для іранської промисловості.

Цинк використовується в сплавах латуні, нікелю, срібла і алюмінію, а також при цинкуванні сталевих конструкцій. Метал широко використовується у виробництві таких продуктів, як фарба, гума, косметика, фармацевтика, пластик, чорнило, мило, батареї, текстильне та електричне обладнання.

За даними Геологічної служби США, Іран володіє найбільшими в світі запасами цинку, є дев'ятим за обсягами міді, десятим за запасами залізної руди, п'ятим за запасами гіпсу і бариту і десятим за запасами урану.