2020-11-16

Чилійська Codelco збільшує сировинну базу

Чилійська державна мідна компанія Codelco підписала попередню угоду з автономним судовим органом State Defense Council про використання водних ресурсів. Про це повідомляє портал "Металлоснабжение и сбыт"

Як заявляє компанія, це відкриває можливості для реалізації проєкту Rajo Inca вартістю $ 1,2 млрд з продовження терміну експлуатації мідного комбінату Salvador, розташованого в високогірній зоні на півночі країни.

Проєкт був затверджений національними екологічними органами в лютому 2020 року, але в липні він був припинений за рішенням State Defense Council. Повідомлялося, що діяльність компанії, яка видобувала воду для потреб родовища зі свердловин, привела до вичерпання водних ресурсів регіону.

Досягнута угода дає можливість продовжити роботи, спрямовані на продовження функціонування родовища, де вже на початку 2021 році повинні закінчитися запаси руди.

У минулому році на Salvador було отримано трохи більше 50 тис. т міді, але реалізація проєкту Rajo Inca, як очікується, дасть можливість збільшити видобуток до 93 тис. т на рік за допомогою розробки відвалів. Цієї сировини вистачить, щонайменше, ще на 40 років.