2017-12-11

Анонс: в Держгеонадрах відбудеться презентація сайту «Мінеральні ресурси України»

14 грудня 2017 року  о 14:30 в Державній службі геології та надр України відбудеться презентація сайту «Мінеральні ресурси України» за підтримки Уряду Норвегії.

Про проект 
Вперше в Україні вся інформація про мінеральні ресурси України буде в електронному форматі у вільному доступі. 

Завдяки співпраці ДНВП „Геоінформ України”, яке входить до сфери управління Держгеонадр, та Геологічної служби Норвегії в рамках проекту EIMIDA – Європейська інтеграція даних про мінеральні ресурси цей проект став можливим. 

«Головним завданням проекту є підвищення рівня відкритості геологічної інформації в Україні та надання доступу до неї широкому колу користувачів, у тому числі англомовних. Інформаційне наповнення ресурсу здійснюється безпосередньо із баз даних Державного кадастру родовищ та проявів корисних копалин, Державного водного кадастру (підземні води), Державного балансу запасів корисних копалин, спеціальних дозволів на користування надрами, електронного каталогу фондів геологічних матеріалів. Фактично, створення сайту «Мінеральні ресурси України» наблизило нашу країну до цивілізованих держав в геологічному напрямку» - повідомив Олег Кирилюк, тимчасово виконуючий обов’язки Голови Державної служби геології та надр України.

Зараз сайт працює в тестовому режимі. 
Посилання на сайт: http://minerals-ua.info/

Всі заходи у відповідності до чинного законодавства є відкритими для представників ЗМІ за умови попередньої акредитації.

Контактна інформація: 03057, м. Київ вул. Антона Цедіка, 16 (Ежена Потьє)
Прес-служба (067) 461 61 92
Електронна адреса: [email protected]