2021-08-02

"Узбекнафтогаз" завершило будівництво 26 свердловин

За перше півріччя 2021 року були проведені бурові роботи в обсязі 81 000 погонних метрів, завершено будівництво 26 свердловин, з яких отримано промисловий приплив газу і введено в експлуатацію. про це повідомляє Trend

З метою виконання наміченого перед суспільством на 2021 рік плану видобутку вуглеводневої сировини, а також збільшення обсягів видобутку природного газу в Узбекистані в поточному році за рахунок власних коштів товариства розроблено Програму будівництва 56 експлуатаційних свердловин на перспективних родовищах .

Наразі ведуться бурові роботи на 20 свердловинах і монтаж бурових установок на 4 свердловинах. Буріння свердловин здійснюється за допомогою бурових установок «ZJ-50DB» і «ZJ-30DB» китайського виробництва. Для якісного завершення будівництва кожної свердловини використовуються сучасні технології.

Крім того, за власні кошти АТ «Узбекнафтогаз» інтенсивно ведуться роботи з буріння пошуково-розвідувальних свердловин з метою збільшення запасів вуглеводнів. У I-му півріччі поточного року завершилося будівництво 12 розвідувальних свердловин, з 7 отримано промисловий приплив природного газу.

Наразі в різних регіонах країни триває буріння 28 пошуково-розвідувальних свердловин, на 8 завершених бурінням свердловин ведуться геологорозвідувальні роботи.

В ході програми в другому півріччі планується завершення будівництва і введення в експлуатацію ще 30 нових експлуатаційних свердловин.