2021-08-02

Toyota активно виступає на підтримку автомобілів на водневих двигунах

Японська компанія з виробництва автомобілів Toyota виступає за те, щоб зосередити зусилля на гібридах і водневих машинах на паливних елементах замість того, щоб цілком переходити на електромобілі. Більш того, компанія намагається лобіювати своє бачення, впливаючи на уряди різних країн.

Так, за даними The New York Times, в ході недавніх зустрічей з представниками Конгресу США топ-менеджери Toyota розкритикували постанову адміністрації президента Сполучених Штатів Джо Байдена про фінансову підтримку розвитку електротранспорту. Toyota хоче, щоб ці пільги поширилися і на гібриди разом з водневими автомобілями. Саме на цих напрямках позиції японської компанії особливо сильні, а ось щодо наповнення модельного ряду електромобілями вона істотно відстає від конкурентів.

В якості головного аргументу проти подальшого екстенсивного нарощування парку EV представники японського автогіганта відзначають, що, на їхню думку, викиди в результаті виробництва електроенергії і батарей куди більш небезпечні для екології, ніж вихлоп авто з ДВЗ.

Програма електрифікації модельного ряду компанії Toyota, озвучена цієї весни, передбачає появу 15 нових електричних моделей протягом п'яти років. Перша з них, що є плодом спільної розробки з Subaru, повинна вийти на ринок у 2022 році. Це буде компактний кросовер, прототип якого був показаний на Шанхайському автосалоні під назвою Toyota bZ4X.