2020-11-27

Усі свердловини на блоці Мурадханли-Джафарлі-Зардаб законсервовано

Всі свердловини на блоці родовищ Мурадханли-Джафарлі-Зардаб на суші Азербайджану переведено в режим консервації терміном на два роки відповідно до угоди ОПЕК +.Про це сповіщає Trend, посилаючись на заяву заступника начальника департаменту з організації заходів та зв'язків з громадськістю SOCAR Ібрагіма Ахмедова.

Він нагадав, що 16 березня 2016 року SOCAR і Zenith Aran Oil Company Limited підписали Угоду про пайовий розділ видобутку, відновлення, розробку і розвідку блоку Мурадханли-Джафарлі-Зардаб.

«Zenith Aran Oil Company Limited, яка не виконала свої зобов'язання, розірвала угоду в червні 2020 року, і контроль над родовищами перейшов до SOCAR. Ці родовища наразі знаходяться на балансі виробничого об'єднання "Азнефть" SOCAR і експлуатуються Мурадханлинським нафтогазодобувним комплексом Управління з видобутку нафти і газу імені Алі Амірова. Родовища займають площу в 149,25 га. З моменту переходу під контроль виробничого об'єднання «Азнефть» свердловини родовищ Мурадханли, Джафарлі, Зардаб були поставлені на консервацію терміном на два роки за згодою ОПЕК +. Після того, як блок вийшов з-під контролю операційної компанії Aran Oil, експлуатаційні роботи на цих родовищах не велися. На блоці не проводилися геолого-технічні роботи, так як свердловини не експлуатуються. З 2021 року на цих родовищах планується проводити геолого-технічні роботи», - сказав Ахмедов.