2020-11-27

Repsol вирішує повністю відійти від розвідки нафти

Іспанська компанія Repsol SA має намір стати першою галузевою компанією, яка повністю відмовиться від пошуків нафти. Про це повідомляє Worldoil.

У грудні минулого року компанія знизила вартість своїх нафтових активів на $ 5,7 млрд і пообіцяла усунути викиди парникових газів до 2050 року. Фактично це був перший подібний крок у світовій нафтогазовій галузі. Зараз Repsol планує направити кошти від свого нафтового бізнесу на розширення поновлюваних потужностей до 15 ГВт з нинішніх 2,95 ГВт.

Нова стратегія Repsol також включає в себе конкретну мету з виробництва екологічно чистого водню. Компанія прагне доєднатися до стратегії уряду по перетворенню Іспанії в ключовий європейський центр поставок водню. Тим часом більшість галузевих гравців стверджують, що на даний момент «зелений» водень збитковий. 

Repsol планує зміцнитися до 2030 року для використання у своїй стратегії всіх технологій декарбонізації, а саме електроліз, що використовує поновлювану електроенергію для виробництва водню з води; биометан в установках парового риформінгу, в яких водень витягується з газу, отриманого з біологічних джерел; фотоелектроліз - процес, при якому сонячне світло використовується для вилучення водню з води.