2020-11-27

Президент Ірану відкрив ряд національних нафтових проєктів

Президент Ірану в четвер у рамках відеоконференції відкрив ряд національних нафтових проєктів у трьох провінціях, повідомляє Iran.Ru.

Нафтові проєкти відкриті в провінціях Чахармахаль-Бахтіар, Хузестан і Бушер на заході, південному заході та півдні країни, відповідно. 

Проєкт будівництва сховищ і станцій вимірювання газового конденсату, введений в експлуатацію 26 листопада по розпорядженню президента Хасана Рухані в режимі відеоконференцзв'язку, спрямований на зберігання газового конденсату з ряду НПЗ Південного Парса з номінальною потужністю 640 000 кубометрів, що еквівалентно 4 мільйонам барелів.

У проєкті, який був замовлений компанією Pars Oil and Gas, вісім резервуарів кожен обсягом 80 000 кубічних метрів (500 000 барелів) і загальної ємністю 640 000 кубометрів з двома пожежними резервуарами і паливними резервуарами, трубопровідною мережею. Були побудовані електричні, контрольно-вимірювальні системи, бустери для перекачування конденсату і відповідні насоси, а також промислові та адміністративні будівлі.

Ці резервуари здатні подавати 480 000 барелів газового конденсату на добу на НПЗ «Зірка Перської затоки» через насосні станції НПЗ на західній стороні об'єкта, а також направляти газовий конденсат на одноточковий причал (SPM) № 1, і 2 30 дюймових впускних-випускних трубопроводу з продуктивністю до 600 000 барелів на добу.