2015-06-24

Звернення Уряду до ВР з поданням щодо звільнення Ігоря Шевченка

На урядовому порталі повідомляється щодо ухвалення рішення Уряду внести до Парламенту подання щодо звільнення Ігоря Шевченка, призначеного на посаду за квотою депутатської фракції політичної партії “Всеукраїнське об’єднання Батьківщина” у Верховній Раді, з посади Міністра екології та природних ресурсів України за вчинення діянь, що можуть містити корупційні правопорушення або порушення вимог до поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Відмічено, що рішення ухвалено зважаючи на те, що Мінприроди як центральний орган виконавчої влади втратило керованість, не забезпечуло виконання базових функцій та зобов'язань держави в сфері охорони довкілля.

Під час засідання Кабінету Міністрів члени Уряду запропонували Ігореві Шевченку добровільно піти у відставку, проте той відмовився.
У поданні йдеться, що Ігоря Шевченка було призначено Міністром екології та природних ресурсів України Постановою Верховної Ради України від 2 грудня 2014 року “Про формування складу Кабінету Міністрів України” за квотою депутатської фракції політичної партії “Всеукраїнське об’єднання Батьківщина” у Верховній Раді.