2017-11-07

Урочисто відкрилася конференція "Надрокористування в Україні. Перспективи інвестування"

Сьогодні у Трускавці розпочалася IV Міжнародна науково-практична конференція “Надрокористування в Україні. Перспективи інвестування”, організована Державною службою геології та надр України (Держгеонадра) та Державною комісією України по запасах корисних копалин (ДКЗ).
Конференцію присвячено 100-річчю Геологічної служби України та 25-річчю ДКЗ.

На початку форуму учасники зробили традиційну групову світлину, а також привітали сьогоднішнього іменинника Анатолія Борисовича Шапрана – завідувача відділу геолого-економічної оцінки Українського державного геологорозвідувального інституту (УкрДГРІ) із днем народження.

Далі Конференцію урочисто відкрив перший заступник голови Держгеонадр України Микола Фощій. “Питання, що підіймається на Форумі, є дуже актуальним для нашої держави та для наших надрокористувачів для залучення нових інвесторів у геологічну та гірничо-видобувну галузі”, – відзначив пан Фощій у привітанні та висловив впевненість, що високий представницький рівень учасників конференції дозволить поєднати зусилля та можливості задля досягнення високого рівня інвестиційної культури нашої країни.

Голова Трускавецької міської ради Андрій Кульчинський привітав учасників форуму та відзначив необхідність ще тіснішої співпраці геологів-науковців і представників органів місцевого самоврядування, і висловив впевненість, що цей форум допоможе напрацювати необхідні заходи із забезпечення екологічної рівноваги регіону.

Від УкрДГРІ в конференції беруть участь старший науковий співробітник Віктор Старинський, завідувач відділу Анатолій Шапран та заступник директора Олег Зур’ян.

Наразі, робота Конференцїї триватиме до 10 листопада.