2017-11-07

Burisma стала співорганізатором конференції Atlantic Council – Investing in Ukraine у Вашингтоні

У середу, 1 листопада, відбулася конференція, присвячена питанням інвестицій в Україну – «Investing in Ukraine». Організатором заходу став центр Dinu Patriciu Eurasia Center при Атлантичній раді США (Atlantic Council) за підтримки Burisma Group.

Захід відвідали провідні експерти, фахівці та політики для обговорення поточного інвестиційного клімату в Україні й найбільш ефективних засобів для його поліпшення.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся дипломат, посол США в Україні (2003-2006), директор Dinu Patriciu Eurasia Center Джон Гербст. До дискусії, модератором якої стала шеф-редактор української служби «Голос Америки» Мирослава Гонгадзе, приєдналися провідні експерти Андерс Аслунд (старший науковий співробітник Dinu Patriciu Eurasia Center), посол Пола Добрянські (заступник держсекретаря США з глобальних питань (2001-2009), старший науковий співробітник Проекту «Майбутнє дипломатії» Белферського центру науки і міжнародних відносин ім. Джона Ф. Кеннеді при Гарвардському університеті), Елізабет Хафнер (директор по Росії та Євразії торгового представництва США) й радник ради директорів Burisma Group Вадим Пожарський.

«Іноземні інвестиції – необхідна складова політичної та економічної свободи України. Особливо це стосується енергетичної сфери, що останні роки розвивається переважно завдяки внутрішнім інвесторам. Україна повинна забезпечити більш комфортні умови для залучення в країну великих міжнародних компаній. Я думаю, нашій країні є чому повчитися у Сполучених Штатів, особливо, коли мова йде про створення сприятливого бізнес середовища відповідно до потенціалу та запасу ресурсів», – зазначив радник ради директорів Burisma Group Вадим Пожарський.

Учасники заходу обговорили динаміку та результати економічних реформ в Україні, посилення ролі внутрішніх інвесторів і нові можливості для інвестицій в країну ззовні, існуючі ризики та прогнози майбутніх змін.

Atlantic Council – американський неурядовий аналітичний центр зі штаб-квартирою у Вашингтоні. Атлантична Рада сприяє формуванню моделей конструктивного управління й розвитку міжнародних відносин на основі ролі Атлантичного Співтовариства у вирішенні проблем глобального значення. Атлантична Рада об’єднує велику кількість впливових лідерів світового рівня й надає платформу для розгляду серйозних економічних і політичних змін, які є ключовими для двадцять першого сторіччя.