2021-02-10

Uniper хоче виробляти «зелений» водень в Роттердамі

Uniper спільно з адміністрацією порту Роттердама планує звести водневий завод з потужністю по ВДЕ 100 МВт з можливістю розширення до 500 МВт. Про це повідомляє OilCapital.

Можливості великомасштабного виробництва «зеленого» водню в районі Маасвлакте в Роттердамі вивчають німецька Uniper і адміністрація порту Роттердама. Сторони, йдеться в релізі компанії, планують підготувати до літа техніко-економічне обгрунтування проєкту з будівництва заводу потужністю 100 МВт з можливістю розширення до 500 МВт.

За словами гендиректора Uniper Андреаса Шеренбека, складно уявити собі найкраще місце для виробництва зеленого водню: «Тут є великі обсяги відновлюваної енергії, необхідна інфраструктура і промислові споживачі».

Передбачається, що електроенергія з морських вітряних електростанцій буде надходити на майданчик Uniper на березі. У найближчі кілька місяців - після попередньої кваліфікації - будуть розроблені концептуальний проєкт і технічні розміри нової водневої установки.

«Буде розглянуто потенційний ринок екологічно чистого водню як в районі порту Роттердама, так і в Німеччині. Згодом поставки в основні промислові комплекси землі Північний Рейн-Вестфалія також стануть можливі по трубопроводах. Крім цього, команда проєкту розглядає варіанти імпорту, зберігання та експорту в Маасвлакте», - йдеться в пресрелізі.