2021-06-25

UNCG оголошує переможців весняного фотоконкурсу «Природа Подесення»

ГО "Українська природоохоронна група" (UNCG) вітає переможців весняного туру конкурсу фотографій "Природа Подесіння". 

У весняній номінації журі конкурсу відібрало 42 роботи, серед яких були визначені серії фотографій переможців. Перше місце зайняла серія користувачів Sergei Khomenko та Arsenii Khomenko (об’єднана членами журі у одну), друге місце посіла серія користувачки Lisova Sofi, а третє – розділили серія користувача Alex Arendar та фото користувача Вячеслав Скороход.

Конкурс проходитиме у 4 раунди. Під час відбору фотографій-переможців враховуватимуться всі роботи, завантажені до певного часу: 2 раунд. “Літо”. Завантаження до 1 вересня 2021 року. 3 раунд. “Осінь”. Завантаження до 1 грудня 2021 року. 4 раунд. “Зима”. Завантаження до 1 березня 2022 року.

Для участі у конкурсі необхідно завантажити власні фото, попередньо обравши долину Десни, Сейму, Снові або інших приток, передбачених інструментом завантаження.

Завантаження потребуватиме реєстрації на Українській Вікіпедії, що також буде гарантією коректного зазначення авторства всіх конкурсних фото. Реєстрація займе 2 хвилини.

Завантажені фото автоматично відносяться до категорії (назви річки) і будуть надалі доступні на умовах вільної ліцензії. У фотоконкурсі приймаються фотографії, зроблені в долині річки Десни та її приток на території Сумської, Чернігівської та Київської областей.

При відборі фотографій-переможців вітатимуться високохудожні роботи, оригінальні ракурси, мальовничі фото краєвидів, явищ природи, макрофото рослин та тварин, а також весняної повені. Також вітаються якісні фото, що відображають важливість долини Десни та її приток для водного, пішого та велотуризму, а також для зайнять різними видами спорту.

Автори трьох найкращих серій фотографій в кожній з номінацій отримають грошову премію в розмірі 4, 3, 2 тис. грн. Найкращі фото стануть частинами фотоальбому про природу регіону Подесення.