2021-06-25

Найближчі десятиліття видобуток вуглеводнів компанією BP продовжиться

BP має намір продовжити видобуток вуглеводнів найближчими десятиліттями. Про це заявив генеральний директор компанії Бернард Луні в інтерв'ю агентству Reuters. Зокрема, Луні підкреслив, що в умовах зростання нафтових цін BP отримуватиме прибуток навіть при скороченні виробництва в рамках енергетичного переходу.  

«Існує велика ймовірність, що поточний рівень цін збережеться в найближчі роки, і якщо це буде так, це дуже добре для нашої стратегії», - підкреслив він.

Луні зазначив, що високі ціни на нафту означають, що BP зможе виручити більше коштів від продажу своїх активів і направити їх на розвиток свого бізнесу в галузі поновлюваних джерел енергії і низьковуглецевих технологій.

Інвестори висловлювали побоювання з приводу того, що компанія може пропустити нафтове ралі через свої плани зі скорочення видобутку на 40 % і нарощення ВДЕ-генерації в 20 разів до 2030 року. 

«У міру того, як акціонери компанії стали розуміти, що ми збираємося займатися вуглеводневим бізнесом ще кілька десятиліть, це занепокоєння трохи ослабло», - зазначив глава BP.