2021-10-07

"Укрнафтінвест" отримала приплив нафти з нової свердловини в Одеській області

Компанія "Укрнафтінвест" вийшла на новий етап розвідувальних робіт в Одеському нафтогазоносному регіоні. Так, в Саратському районі свердловина №4 "Сергіївська" при першому ж випробуванні дала приплив нафти. Про це повідомляє пресслужба BGV Group Management.

Наразі свердловина проходить випробування перспективних горизонтів, результати яких можуть лягти в основу нафтовидобутку на півдні Одеської області вже в наступному році. Про перспективи та особливості видобутку нафти і газу в Одеській області розповів під час свого виступу в рамках Odesa Offshore Conference 2021 Мирон Фірман, головний геолог ЗАТ "Науково-виробничий концерн" Укрнафтінвест", який входить до інвестиційної групи BGV Group Management.

Мирон зазначив, що розвідувальні роботи в Одеському регіоні ведуться вже давно - протягом 70 років. Цілеспрямоване пошукове буріння на Саратській площі проводилося, починаючи з 1970-х років, а Східно-Саратське родовище відкрито в 1983 році. Однак до сих пір ні приватні інвестори, ні державні компанії так і не змогли досягти етапу промислового видобутку нафти і газу. З приходом в регіон BGV Group Management - реального інвестора з провідними технологіями - вдалося отримати перші позитивні результати і перейти на новий розвідувальний етап.

За 2 місяці командою "Укрнафтінвест" було організовано та проведено спорудження першої розвідувальної свердловини на нафтоносної області в Саратському районі, а вже на початку вересня одеська свердловина №4 "Сергіївська" отримала приплив нафти.