2021-10-07

Олексій Данилов анонсує засідання РНБО по контрабанді та надрокористуванню

Наступне засідання Ради національної безпеки і оборони буде присвячене проблемам контрабанди та використання надр країни.

За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, воно відбудеться 8 або 15 жовтня в залежності від рішення президента України. Про це повідомляється на сайті Укррудпром

"Ситуація буде пов'язана з надрами. Ми вже майже закінчили ситуацію, пов'язану з публічним (освітленням, - ред.) з усіма надрами. Вона буде у відкритому доступі, ви все це побачите після засідання РНБО ", - додав він.

За його словами, "там будуть також ті ліцензії, які, до слова, сьогодні у багатьох компаній, як з'ясувалося, вважаються на офшорах".

Данилов також анонсував появу в найближчі дні ряду указів за рішеннями РНБО, пов'язаних з так званими "злодіями в законі" і криміналітетом.

Раніше президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 19 березня, згідно з яким у 19 компаній анульовано ліцензії та спеціальні дозволи на видобуток і користування українськими надрами.