2021-03-25

«Укрнафта» вимагає перегляду справи Свістунківсько-Червонолуцького родовища

ПАТ «Укрнафта» просить офіс Генерального прокурора України подати заяву до Окружного адміністративного суду Києва про перегляд судового рішення за Свістунківсько-Червонолуцьким газоконденсатним родовищем, що у Полтавській області. Про це повідомляє Enkorr

Звернення до суду варто реалізувати з метою недопущення нівелювання значимості зібраних у справі доказів і для виконання рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про проведення аудиту дозволів на користування надрами.

«Укрнафта», зокрема, посилається на досудове розслідування Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про зловживання службовими особами Держгеонадр і Українського державного геологорозвідувального інституту, які занизили вартість запасів Свістунківско-Червонолуцкого родовища, завдавши шкоди державі. Як повідомлялося, «Укрнафта», яка була попереднім власником спеціального дозволу на розробку Свістунковско-Червонолуцкого родовища, заявила про неправомочність процедури при видачі ліцензії «Аркона» в травні 2017 року, подавши до суду проти Державної служби геології і надр та «Аркони».

В результаті тривалих судових розглядів Верховний Суд України 4 лютого 2021 року підтвердив законність видачі спеціального дозволу на видобуток вуглеводнів на Свістунківсько-Червонолуцкому родовищі «Аркона Газ-Енергія».